Portfolio

Voor beeldend kunstenaar Dirk van der Stouw (1951) vormen schoonheid en licht een oneindige bron van inspiratie. "Schoonheid schenkt leven, tilt op, en samen met licht ontstaat er voortdurend beweging", aldus Dirk. Beide voeden zijn fascinatie voor de veelkleurigheid en pluriformiteit in natuur en cultuur.

Deze mix van hartstocht voor schoonheid en authentiek vakmanschap vertaalt zich naar werk met een uitbundig coloriet en doorgaans zachte vormen.  Werk dat soms vertrekt vanuit een realistisch motief, soms vanuit een zekere abstractie.

Maar altijd met respect voor het innerlijk geheim: het onzichtbare in het zichtbare op het spoor te komen.

 

Visual Art Dirk maakt kunst persoonlijk! Een uniek portret van jezelf een dierbare in olieverf, aquarel, brons, klei of steen? 

Met oog voor de authenticiteit van een persoonlijkheid, creëert Visual Art Dirk een waardevol kunstwerk dat een leven lang meegaat.

Geef ruimte aan verbeelding in je huiskamer, slaapkamer of kantoor met een cloudscape, skyscape, landscape of cityscape van Visual Art Dirk.

Laat je meevoeren door adembenemende natuur en geniet elke dag van sprankelende kleuren en licht aan de wand.

Met sculptuur van Visual Art Dirk haal je een uniek kunstwerk in huis.

Dirk werkt doorgaans in was als basis voor bronzen sculpturen, in steen  of klei.

Laat je verbeelding de vrije loop en geniet van de creativiteit en expressie die het beeld van jouw keuze uitstraalt.


Reviews

“Wij hebben van onze kinderen voor ons 25-jarig huwelijk een familieportret van Dirk van der Stouw cadeau gekregen. Dirk heeft prachtig werk geleverd en onze kinderen afgebeeld precies zo ze zijn. Elke dag opnieuw een feest om naar te kijken! 

— Wilma Nieuwenhuis

Er hangt een cloudscape van Dirk boven onze eettafel met de titel Genesis. Het hangt er nu al 5 jaar, maar elke keer ontdek ik weer nieuwe elementen en betekenissen. Het blijft me keer op keer verrassen als ik er een poosje naar kijk.

— Elise G. Lengkeek

Dirk heeft het beeld Vogelvis gemaakt ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijk. Het drukt vriendschap, liefde en verbondenheid uit op een heel bijzondere manier.  Het blijft uitnodigen om bij stil te staan. Dat vind ik het mooie ervan.

— Rosemarie van Renssen